Dryckesväljaren

Winery of the year 2014

Ron Zaya Gran Reserva - Trinidad

Grappa Moscato Riserva 42%

Ursprungsland:
Italien
Distrikt:
Piemonte
Producent:
Erre di Erre/Dellavalle
Årgång:
-
Klassificering:
Grappa
Druvsort:
100 % Moscato
Alkoholhalt:
42%
Fat:
Ja
Artikelnummer:
110226
 
Passar till:


Avec Avec
 

Vinbeskrivning

Vinifiering:
Namnet grappa sägs komma från byn Bassano di Grappa i Veneto i norra Italien. Grappa är ett italienskt brännvin som i huvudsak var magmedicin, matsmältare eller vinbondens värmekälla under kalla höst- och vinterkvällar men under de senaste femton - tjugo åren har den utvecklats till en dryck för det övriga Europa och dess finare salonger. Den bästa grappan görs fortfarande av häxmästaren som litar till sin smak och näsa. Grappa görs på de druvskal som blir kvar efter att musten pressats och det är viktigt att de destilleras inom kort efter att de skiljts från musten för att behålla aromerna, helst inom 48 timmar för att undvika oxidation. Grappa är en ”mäskbrandy” till skillnad från vanlig brandy som är destillerad sprit från fermenterad druvjuice, gjord av pressrester från vintillverkningen, dvs skal, stjälkar och kärnor. Denna grappan är destillerad av pressrester från Moscatodruvan och har vilat på tvååriga 225 liters ekfat i ca 8 -12 månader.
Beskrivning:
Gjord på 100 % Moscato, lagrad 18 månader på fransk ek, aromatisk i doften, rund och välbalanserad med viss sötma i eftersmaken. Grappa riserva avnjuts med fördel i en konjakskupa.
Om producenten:
1983 startade Roberto Dellavalle destilleriet Villa Isa i mitten av det traditionella vinområdet i Piemonte. Hans dröm som oenolog var att kombinera vinproduktion med grappatillverkning av högsta klass. Roberto Dellavalle är en stor connoisseur av drycker från hela världen som gör att han hela tiden vill skapa nya och kvalitativa produkter. Hans delägare, Dino Riccomagno, äger även vingården Dacapo i samma region.
Hemsida:
Pris/st:
ex Moms
Volym: 0,7 l.
Antal flaskor:
Produktblad
JAKOBSSON & SÖDERSTRÖM AB | SKEPPSBRON 5 | 21120 MALMÖ | P +46 (0)40 661 46 00 | F +46 (0)40 661 46 03 | contact@js-vin.com