Dryckesväljaren

Winery of the year 2014

Ron Zaya Gran Reserva - Trinidad

Calvados 90% Poire Lauris

Ursprungsland:
Frankrike
Distrikt:
Calvados
Producent:
Comte Louis de Lauriston
Årgång:
-
Klassificering:
AOC Calvados, AOC Domfrontais
Alkoholhalt:
40 %
Fat:
Ja
Ekologiskt:
Nej
Artikelnummer:
110208

Vinbeskrivning

Vinifiering:
Calvadosen är ett äpplebrännvin som tillverkas av mestadels päron och lite äpplen i Normandie i nordvästra Frankrike som bjuder på världens största äppleodlingar. Här använder man minst 90 % päron i cidern som endast destilleras en gång och måste därefter lagras minst 3 år på fat.
Beskrivning:
Calvados 90 % Poire är en mycket lyxig och elegant eau-de-vie och utmärker sig genom sin blommiga, fruktiga karaktär. Den bjuder på en livlig syra och fantastisk doft med mycket fruktighet. Den är torr och eldig, och päronsmaken fördjupas tydligt med åldern. Den här Calvadosen är en av höjdpunkterna från appellationen Calvados Domfrontais!
Om producenten:
1997 grundades en tredje AOC – AOC Calvados Domfrontais i södra Normandie. Innan 1962 var Domfrontais mer känt för sin illegala hembrända Calvados som man sålde i storstäderna. Franska staten ville sätta stopp för detta och bad polisen i området beslagta alla apparater. Det slutade med att bönderna tog polisen i förvar och frågade greven vad de skulle göra. Greven pratade med sin gode vän inom den franska staten som sade att han skulle lösa detta på bästa sätt, att han skulle ändra lagen om det skulle behövas för att allt skulle lösas. Därmed grundade Greve Louis de Lauriston 1962 källaren Les Chais du Verger Normand i Domfront dit alla bönderna sålde sin Calvados, vilket gjorde produktionen laglig. Tillsammans med sonen Guillaume, är det idag Christian Drouin som är ansvarig där, en legend som fått inte mindre än 275 nationella och internationella utmärkelser för sitt arbete.
Hemsida:
www.calvados-lauriston.com
Pris/st:
ex Moms
Volym: 0,7 l.
Antal flaskor:
Produktblad
JAKOBSSON & SÖDERSTRÖM AB | SKEPPSBRON 5 | 21120 MALMÖ | P +46 (0)40 661 46 00 | F +46 (0)40 661 46 03 | contact@js-vin.com